Een iconisch ontwerp om Schiedam op de kaart te zetten: dat was de inzet van ontwikkelcombinatie S’MAAK (S’TATS Architecten, MLA+ en Blauwhoed). Deze nieuwe multifunctionele stadsentree zal je binnenkort welkom heten aan de Singel.

Het gaat om een multifunctioneel gebouw waarbij wonen een belangrijke invulling is. Op de begane grond is 450 m² commerciële ruimte gepland die geschikt is voor kleinschalige, regionale invulling. Ook zijn er stadswoningen gepland, bestaande uit 3 woonlagen, balkons en stadstuintjes.

Op de verdiepingen worden appartementen ontwikkeld van verschillende omvang variërend van 50 m² voor een klein stadsappartement tot 175 m² voor de 2 penthouses.

De vorm van het gebouw vindt zijn inspiratie in de Schiedamse molens, maar giet dit in een stoer en modern jasje. De afgeschuinde en uitkragende hoek biedt een spectaculair beeld – zowel overdag als ’s avonds. Het programma voor het gebouw is divers, maar de gemene deler is het idee van Stadsmakers: zij zijn de Smaakmakers van Schiedam. In de plint kun je tal van deze smaakmakers ontdekken en proeven, door een mix van retail, horeca en werkplekken. Erboven stadswoningen voor allerlei soorten stadsbewoners, die smaak gaan geven aan de dynamische toekomst van deze stad.

Ook dit is een duurzaam project. Energie wordt opgewekt met WKO installatie, zonnepanelen en een Powernest.